Wij dolen rond in de nacht en worden verteerd door het vuur

Verhalen

Elvis Peeters in samenwerking met Nicole Van Bael

1995, Uitgeverij Van Halewyck Leuven

Met 'Wij dolen rond in de nacht en worden verteerd door het vuur' bundelt Elvis Peeters een reeks merkwaardige verhalen. Als met een blikopener wrikt hij de oppervlakte van de moderne mens en samenleving open en schuwt daarbij de venijnig scherpe kanten niet.

In Het vierde verhaal vindt een man een vrouw in een vervallen fabriek. De twee wisselen niet één woord. Toch is de liefde en tegelijkertijd de onmogelijkheid ervan ontroerend oprecht. In De steen wordt het woord als middel en de mens als doel van communicatie vervangen door een steen. Nog nooit is een steen zo teder geweest. Wij vervelen ons dicht in één woedende klap de kloof tussen burger en politiek. Elvis Peeters’ proza is geschreven met de intentie en de intensiteit waarmee anderen poëzie zouden schrijven. Deze bundel is vaneen apocalyptische schoonheid.

Persreacties:

"Vier mannen boeit door de kracht van de vertelstem van de auteur. Het is de stem die de tekst zijn eigen vorm geeft, niet de formele verplichting van een of ander genre" De Morgen